O PCF

Podujatie PCF – Pit Cage Fightin bolo založené 10.decembra 2011 v Levoči, kedy sa uskutočnilo prvé podujatie PCF 1. Zakladateľom Pit Cage Fighting je profesionálny zápasník MMA –  Dávid „BabyFace“ Kedžuch.

Podujatie Pit Cage Fighting je najstaršie podujatie svojho druhu na Slovensku. Na začiatku sme sa snažili dávať hlavne možnosť zápasiť amatérom a vytvoriť tak pravidelné turnaje, aby kvalita zápasníkov napredovala a mohli sa porovnávať s Európskymi bojovníkmi. Tento cieľ sme splnili. Kvalita Slovenských bojovníkov vzrástla natoľko, že sú schopný sa porovnávať z Európskymi zápasníkmi. Dôkazom toho je podujatie PCF 12 – Poľsko vs. Slovensko, kde v ôsmich zápasoch bol nerozhodný výsledok 4:4 výhier. Aj to svedčí o kvalite Slovenských bojovníkov.

Za toto obdobie sme zorganizovali 16 podujatí na ktorých sa odzápasilo 194 zápasov.

Pit Cage Fighting navštívilo mestá: Levoča, Poprad, Prešov, Michalovce, Trenčín a Stará Ľubovňa. Na našich podujatiach bojovali bojovníci z týchto krajín: Slovensko, Česko, Poľsko, Izrael, Bielorusko a Ukrajina.

Prvým šampiónom Pit Cage Fighting vo váhe do 66kg sa stal Dominik Engel, ktorý získal na PCF 5 – apocalipse prvý opasok Pit Cage Fighting. Ďalšími šampiónmi PCF sa stali:
Krištof Nataška – ťažká váha +93kg Tomáš Deák – ľahká váha -70kg, kde v štvorčlennej pyramíde porazil dvoch súperov v jeden večer. (prvá štvorčlenná pyramída, ktorá sa uskutočnila na Slovensku v jeden večer) Dávid Širila – stredná váha -84kg

Všetky podujatia sú registrované na naj uznávanejšom portály MMA

SHERDOG.COM

PCF 16 - COUNTDOWN